Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σκελετικό σύστημα του αλόγου


Σκελετικό σύστημα του αλόγου
Το σκελετικό σύστημα έχει τρεις σημαντικές λειτουργίες στο σώμα. Προστατεύει τα ζωτικής σημασίας όργανα, παρέχει το πλαίσιο, και υποστηρίζει τα μαλακά μέρη του σώματος. Τα άλογα έχουν χαρακτηριστικά 205 κόκκαλα. Το πυελικό άκρο περιέχει χαρακτηριστικά 19 κόκκαλα, ενώ το θωρακικό άκρο περιέχει 20 κόκκαλα.


Περιεχόμενο

  • 1 Λειτουργίες των κόκκαλων
  • 2 Σύνδεσμοι
  • 3 Αξονικός σκελετός
  • 4 Σκωληκοειδικός σκελετός
    • 4.1 Σημαντικές κόκκαλα και ενώσεις του forelimb
    • 4.2 Σημαντικές κόκκαλα και ενώσεις του hindlimb
    • 4.3 Κόκκαλα του χαμηλότερου άκρου
  • 5 Σκελετικές αναταραχές συστημάτων
    • 5.1 Κοινά ζητήματα
    • 5.2 Κοινά φάρμακα
      • 5.2.1 Hyaluronic οξύ/νάτριο hyaluronate
      • 5.2.2 Polysulfated glycosaminoglycans
      • 5.2.3 Corticosteroids
      • 5.2.4 Nutraceuticals και προφορικά κοινά συμπληρώματα
      • 5.2.5 Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
      • 5.2.6 NSAIDs
  • 6 Αναφορές


Λειτουργίες των κόκκαλων
Τα κόκκαλα εξυπηρετούν τρεις σημαντικές λειτουργίες στο σκελετικό σύστημα ενεργούν δεδομένου ότι μοχλοί, αποθηκεύουν τα μεταλλεύματα, και είναι η περιοχή κόκκινο κύτταρο αίματος σχηματισμός. Τα κόκκαλα μπορούν να ταξινομηθούν σε πέντε κατηγορίες
  1. Μακριά κόκκαλα: ενίσχυση στη μετακίνηση, τα μεταλλεύματα καταστημάτων, και την πράξη ως μοχλούς. Βρίσκονται κυρίως στα άκρα.
  2. Κοντά κόκκαλα: Απορροφήστε τη διάσειση. Βρήκε στις ενώσεις όπως το γόνατο, hock, και fetlock.
  3. Επίπεδα κόκκαλα: Εσωκλείστε τις κοιλότητες σωμάτων που περιέχουν τα όργανα. Τα πλευρά είναι παραδείγματα των επίπεδων κόκκαλων.
  4. Ανώμαλα κόκκαλα: Προστατεύστε το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από τα ανώμαλα κόκκαλα.
  5. Sesamoids: Κόκκαλα που ενσωματώνονται μέσα σε έναν τένοντα. Τα κεντρικά ψηφιακά sesamoids του αλόγου καλούνται απλά «sesamoid κόκκαλα» από τους ιππείς, ακραίος ψηφιακός sesamoid του αναφέρεται ως navicular κόκκαλο.
Σύνδεσμοι και τένοντες κρατήστε το σκελετικό σύστημα από κοινού. Οι σύνδεσμοι κρατούν τα κόκκαλα στα κόκκαλα λαβής κόκκαλων και τενόντων στους μυς. Αρθρικές μεμβράνες βρίσκεται στις κοινές κάψες, όπου περιέχουν αρθρικό ρευστό, το οποίο λαδώνει τις ενώσεις. Τα κόκκαλα καλύπτονται από μια σκληρή μεμβράνη αποκαλούμενη periosteum, το οποίο καλύπτει το ολόκληρο κόκκαλο αποκλείοντας τις περιοχές της άρθρωσης.

Σύνδεσμοι
Σύνδεσμοι συνδέστε το κόκκαλο στο κόκκαλο, και είναι ζωτικής σημασίας στη σταθεροποίηση των ενώσεων καθώς επίσης και των ενισχυτικών δομών. Αποτελούνται από το ινώδες υλικό που είναι γενικά αρκετά ισχυρό. Λόγω του σχετικά φτωχού ανεφοδιασμού αίματός τους, οι τραυματισμοί συνδέσμων παίρνουν γενικά έναν μακροπρόθεσμο για να θεραπεύσουν.
Οι σύνδεσμοι του ανώτερου σώματος περιλαμβάνουν:
  • Nuchal και supraspinous σύνδεσμοι: nuchal σύνδεσμος συνδέεται με τη ραχιαία επιφάνεια αυχενικοί σπόνδυλοι. Το ραχιαίο τμήμα του επεκτείνεται από την ινιακή προεξοχή του κρανίου (η ψηφοφορία) withers, κατόπιν στενεύει για να γίνει ο supraspinous σύνδεσμος. Συνδέει επίσης τους 27$ους αυχενικούς σπονδύλους με τον 1-3ος θωρακικοί σπόνδυλοι. Ο κύριος σκοπός του είναι να υποστηρίξει το κεφάλι και να επιτρέψει σε το για να κινηθεί πρός τα πάνω ή προς τα κάτω.
  • Σύνδεσμοι Intercapital: μεταξύ του πρώτου μέσω των ενδέκατων πλευρών. Βοήθεια για να αποτρέψει το θωρακικό herniation δίσκων.
Οι σύνδεσμοι των ποδιών περιλαμβάνουν:
  • Κρεμαστήριος σύνδεσμος: τα τρεξίματα από το πίσω μέρος του κόκκαλου πυροβόλων (μεταξύ των δύο κόκκαλων spint), χωρίζουν έπειτα σε δύο κλάδους και συνδέονται με τα sesamoid κόκκαλα στο κατώτατο σημείο fetlock. Οι κλάδοι συνεχίζονται προς τα κάτω και συνδέονται με τους τένοντες εκτεινόντων. Ο κύριος σκοπός του κρεμαστήριου είναι να υποστηριχθεί fetlock ένωση, αποτρέποντας το από overextending. Η ζημία έναντι αυτού του συνδέσμου είναι μια σημαντική αιτία της χωλότητας στα άλογα απόδοσης. Ο κρεμαστήριος είναι ένας τροποποιημένος μυς, το ίππειο αντίτιμο interosseous μυς, το οποίο περιέχει και τις ίνες τενόντων και τις υπόλοιπες ίνες μυών.[1].
  • Σύνδεσμοι Interosseous: συνδέστε το κόκκαλο πυροβόλων με κάθε κόκκαλο ναρθήκων. Η ζημία έναντι αυτού του συνδέσμου παράγει τον όρο γνωστό όπως «νάρθηκες".
  • Κεντρικοί και ακραίοι σύνδεσμοι ελέγχου: Ο κεντρικός σύνδεσμος ελέγχου προέρχεται από την ακτίνα και συνδέεται με τον επιφανειακό ψηφιακό flexor τένοντα. Ο ακραίος έλεγχος προέρχεται από τον παλαμικό καρπικό σύνδεσμο και συνδέεται με το βαθύ ψηφιακό flexor τένοντα, περίπου 2/3-τρόπος κάτω από το μετακάρπιο.
  • Πελματικός σύνδεσμος: στο οπίσθιο πόδι, μειώνει την πλευρική πλευρά του ταρσού, συνδέεται με τα fibular, 4$α ταρσικά, και 3ος metatarsal κόκκαλα. Μόλυβδοι τραυματισμών σε έναν όρο γνωστό όπως «συγκράτηση".
  • Διά-Sesamoidean σύνδεσμοι: ενισχυτικοί σύνδεσμοι, τρέξιμο μεταξύ των δύο sesamoid κόκκαλων.
  • Ακραίοι sesamoidean σύνδεσμοι: τρέξιμο από τα sesamoid κόκκαλα στα δύο pastern κόκκαλα. Σημαντικός στις συσκευές παραμονής.
  • Σύνδεσμος Impar: τρεξίματα μεταξύ του navicular κόκκαλου και του 3ος phalanx.
  • Δακτυλιοειδής σύνδεσμος: πηγαίνει γύρω από το πίσω μέρος fetlock, που περιβάλλει τους flexor τένοντες και τη θήκη τενόντων τους, που συνδέονται με τα sesamoid κόκκαλα. Βοηθά να υποστηρίξει fetlock, και παρέχει μια εσωκλειόμενη «τροχαλία» για τους flexor τένοντες που τρέχουν κατευθείαν.
  • Sacrosciatic σύνδεσμος: Προέρχεται από το ιερό οστό και οι coccygeal σπόνδυλοι, παρεμβάλλουν στη λεκάνη.

Αξονικός σκελετός

Δείτε επίσης: Πλάτη (άλογο) και Ψηφοφορία (ζωικό κεφάλαιο)

Ο αξονικός σκελετός περιέχει κρανίο, σπονδυλική στήλη, sternum, και πλευρά. Sternum αποτελείται από το πολλαπλάσιοsternebrae, τα οποία λιώνουν για να διαμορφώσουν ένα κόκκαλο, που συνδέεται με τα 10 «αληθινά» ζευγάρια των πλευρών, από συνολικά 18.
Η σπονδυλική στήλη περιέχει συνήθως 54 κόκκαλα: 7 αυχενικοί σπόνδυλοι, συμπεριλαμβανομένου άτλαντας (C1) και άξονας (C2) που υποστηρίζουν και βοηθούν να κινήσουν το κρανίο, 18 (ή σπάνια, 19) θωρακικά, [2] 5-6 οσφυικός, 5 ιερά (που λιώνουν μαζί για να διαμορφώσουν το ιερό οστό), και 15-25 coccygeal[2] σπόνδυλοι με έναν μέσο όρο 18. Οι διαφορές μπορούν σε αριθμό να εμφανιστούν, ιδιαίτερα σε ορισμένες φυλές. Παραδείγματος χάριν, μερικοί, εν τούτοις όχι όλοι, Arabians, μπορεί να αντιτάξει 5 οσφυικούς σπονδύλους, στους συνηθισμένοι 6, 17 θωρακικοί σπονδύλους (και τα πλευρά) αντί 18, και 16 ή 17 coccygeal σπόνδυλοι αντί 18. withers από το άλογο αποτελείται με τις ραχιαίες νωτιαίες διαδικασίες των θωρακικών αριθμών σπονδύλων 5 έως 9. [3]
Το κρανίο αποτελείται από 34 κόκκαλα και περιέχει τέσσερις κοιλότητες: η κρανιακή κοιλότητα, η τροχιακή κοιλότητα, προφορικές, και η ρινική κοιλότητα. Η κρανιακή κοιλότητα εσωκλείει και προστατεύει τον εγκέφαλο και υποστηρίζει διάφορα όργανα αίσθησης. Το τροχιακό cavitity περιβάλλει και προστατεύει το μάτι. Η στοματική κοιλότητα είναι ένα πέρασμα στα αναπνευστικά και χωνευτικά συστήματα. Η ρινική κοιλότητα οδηγεί στο αναπνευστικό σύστημα, και περιλαμβάνει εκτενήparanasal κόλποι. Η ρινική κοιλότητα περιέχει τα στροβιλώδη κόκκαλα που προστατεύουν τη βλεννώδη μεμβράνη που γραμμές η κοιλότητα από το θερμό εμπνευσμένο αέρα. Το κρανίο αποτελείται από επτά σημαντικά κόκκαλα
  1. Δηκτικό κόκκαλο (premaxillary): μέρος του ανώτερου σαγονιού όπου τα incisors συνδέουν
  2. Ρινικό κόκκαλο: καλύπτει τη ρινική κοιλότητα
  3. Άνω γναθιαίο κόκκαλο: η ανώτερη μερίδα του σαγονιού
  4. Κάτω γνάθος: χαμηλότερη μερίδα του σαγονιού μεγαλύτερο κόκκαλο στο κρανίο
  5. Τροχιά: κόκκαλο που βρίσκεται γύρω από το μάτι
  6. Μετωπικό κόκκαλο: δημιουργεί το μέτωπο του αλόγου
  7. Χρονικό fossa: βρήκε πίσω από τα αυτιά κοντά στη σπονδυλική στήλη

Σκωληκοειδικός σκελετός

Δείτε επίσης: Ίππεια ανατομία forelimb

Ο σκωληκοειδικός σκελετός περιέχει το πρόσθιο μέρος και hindlimbs. Το hindlimb συνδέεται με τη σπονδυλική στήλη μέσω της λεκάνης, ενώ το forelimb δεν συνδέεται άμεσα με τη σπονδυλική στήλη (δεδομένου ότι ένα άλογο δεν έχει το α κόκκαλο περιλαίμιων), και αναστέλλεται αντ' αυτού σε ισχύ από τους μυς και τους τένοντες. Αυτό επιτρέπει την μεγάλη την κινητικότητα στο μπροστινό άκρο, και είναι μερικώς αρμόδιο για τη δυνατότητα του αλόγου να διπλωθούν τα πόδια του επάνω κατά άλμα. Αν και το hindlimb υποστηρίζει μόνο περίπου 40% του βάρους του ζώου, δημιουργεί την μεγαλύτερη μέρος της μπροστινής κυκλοφορίας του αλόγου, και σταθεροποιείται μέσω των συνδέσεων στη σπονδυλική στήλη.

Σημαντικές κόκκαλα και ενώσεις του forelimb
  • Ωμοπλάτη (λεπίδα ώμων): επίπεδο κόκκαλο με μια μεγάλη περιοχή του χόνδρου που διαμορφώνει μερικώς withers. Το μήκος και την η γωνία ώμων είναι πολύ σημαντικά στους ιππείς κατά αξιολόγηση διαμόρφωση.
  • Humerus: βρίσκεται μεταξύ της ωμοπλάτης και της ακτίνας, που κάνουν μια γωνία περίπου 55 βαθμών κάτω και πίσω.
  • Ακτίνα: επεκτείνεται από τον αγκώνα, όπου αρθρώνει με humerus, και ταξιδεύει προς τα κάτω στο carpus. Διαμορφώνει το «αντιβράχιο» του αλόγου μαζί με ulna.
  • Ulna: ουραίο στην ακτίνα, συνήθως μερικώς λιώνεται σε εκείνο το κόκκαλο σε ένα ενήλικο άλογο.
  • Ένωση ώμων (scapulohumeral ένωση): συνήθως έχει μια γωνία 120-130 βαθμών όταν στέκεται το άλογο, το οποίο μπορεί εκτεταμένος σε 145 βαθμούς, και λυγισμένος σε 80 βαθμούς (όπως όταν πηδά το άλογο και εμπόδιο).
  • Ένωση αγκώνων (humeroradial ένωση): ένωση αρθρώσεων που μπορεί να λυγίσει 55-60 βαθμούς.
  • Carpus (γόνατο): αποτελείται από 7-8 κόκκαλα που τοποθετούνται σε 2 σειρές στη μορφή 3 τις ενώσεις. Το 1$ο καρπικό κόκκαλο είναι παρόν μόνο 50% του χρόνου.

Σημαντικές κόκκαλα και ενώσεις του hindlimb
  • Λεκάνη: φιαγμένος επάνω από coxae OS, ο μεγαλύτερος των επίπεδων κόκκαλων σε ένα άλογο. Αποτελείται από ilium,ισχίο, και pubis. Στη σύνδεση αυτών των τριών κόκκαλων είναι μια κοιλότητα αποκαλούμενη κοτύλη, το οποίο ενεργεί ως υποδοχή της ένωσης ισχίων. Η πυελική κοιλότητα είναι μεγαλύτερη στη διάμετρο στη φοράδα απ'ό, τι στον επιβήτορα, που παρέχει περισσότερο δωμάτιο για foal κατά τη διάρκεια της γέννησης.
  • Μηρός: το μεγαλύτερο μακρύ κόκκαλο σε ένα άλογο. Το Proximally αυτό διαμορφώνει το α ένωση σφαίρα-και-υποδοχών με τη λεκάνη για να διαμορφώσει την ένωση ισχίων, και distally συναντά την κνήμη και η επιγονατίδα πνίγει την ένωση. Χρησιμεύει ως ένα σημείο σύνδεσης για τους βαθιούς και μέσους glueteal μυς, και οι βοηθητικοί και στρογγυλοί σύνδεσμοι.
  • Επιγονατίδα
  • Κνήμη: τα τρεξίματα από πνίγουν hock. Το κεντρικό τέλος παρέχει τη σύνδεση για τους επιγονατιδικούς συνδέσμους, meniscal σύνδεσμοι, σταυροειδή ligamnents, και τα παράλληλα lligaments πνίγουν. Το ακραίο τέλος παρέχει τη σύνδεση για τους παράλληλους συνδέσμους hock.
  • Περόνη: εντελώς λιωμένος στην κνήμη στα περισσότερα άλογα.
  • Ένωση ισχίων: Ένωση σφαίρα-και-υποδοχών φιαγμένη επάνω από κοτύλη της λεκάνης και του μηρού. Είναι πολύ σταθερό.
  • Πνίξτε την ένωση (femoropatellar ένωση): πραγματικά αποτελεσμένος από τρία κοινά διαμερίσματα: η femoropatellar ένωση, η διάμεση femorotibial ένωση, και η πλευρική femorotibial ένωση, οι οποίες σταθεροποιούνται από ένα δίκτυο των συνδέσμων. Πνίξτε έχει μια αρθρωτική γωνία περίπου 150 βαθμών.
  • Ταρσός (hock): αποτελείται από 6 κόκκαλα (των οποίων κάποιο αποτελείται από τα λιωμένων 1$α και 2$α ταρσικά κόκκαλα) που ευθυγραμμίζονται σε 3 σειρές. Το μεγαλύτερο κόκκαλο hock, calcaneus ή το fibular ταρσικό κόκκαλο, αντιστοιχεί στο ανθρώπινο τακούνι, και δημιουργεί τα calcis βολβών (σημείο hock). Είναι σε αυτό το σημείο ότι ο τένοντας gastrocnemius, μερίδες δικέφαλοι μυ'ες femoris, και οι μερίδες επιφανειακό ψηφιακό flexor συνδέουν.

Κόκκαλα του χαμηλότερου άκρου
Τα κόκκαλα του χαμηλότερου άκρου, παρόν και στα μπροστινά και οπίσθια πόδια περιλαμβάνουν κόκκαλο πυροβόλων (3ος μετακάρπιο/3ος metatarsal), κόκκαλα ναρθήκων (2$οι και 4$οι μετακάρπιος/metatarsal), κεντρικά sesamoid κόκκαλα, μακρύς pastern (κεντρικός ή 1$ος phalanx), κοντός pastern (μέση ή 2$ος phalanx), κόκκαλο φέρετρων (ακραίο ή 3ος phalanx), καιnavicular κόκκαλο (ακραίος sesamoid). Υπάρχουν συνήθως διαφορές προσβολών σε αυτά τα κόκκαλα κατά τη σύγκριση μπροστινού και τον οπίσθιου. 3ος metatarsal είναι περίπου 1/6 μακρύτερο από 3ος μετακάρπιο. Ομοίως, 2$α και 4$α metatarsals είναι μακρύτερα στο μήκος όταν συγκρίνεται με το προηγούμενο αντίστοιχό τους. Στο hindlimb, ο 1$ος phalanx είναι κοντύτερος και ο 2$ος phalanx είναι μακρύτερος απ'ό, τι στο frontlimb. Επιπλέον, το 2$ο και 3ος phalanx είναι στενότερο στο οπίσθιο άκρο. Η γωνία που δημιουργείται από αυτά τα τρία κόκκαλα hindleg είναι πιό απότομη από περίπου 5 βαθμούς, επομένως κάνονταςpastern πιό απότομος πίσω γωνίας απ'ό, τι στο μέτωπο.

Σκελετικές αναταραχές συστημάτων
  • Αρθρίτιδα (άλογο)
    • Εκφυλιστική κοινή ασθένεια (DJD), όπως spavin κόκκαλων, ringbone, omarthritis
    • Εμπρηστική κοινή ασθένεια όπως Carpitis (το γόνατο), osselets
  • Αντικνήμια Bucked
  • Συγκράτηση
  • Εκφυλιστικό κρεμαστήριο desmitis συνδέσμων (DSLD), και sprains του κρεμαστήριου συνδέσμου
  • Σπασίματα
  • Κλειδωμένη επιγονατίδα (καθυστερημένη επιγονατιδική απελευθέρωση ή διαλείπουσα ανοδική σταθεροποίηση της επιγονατίδας)
  • Navicular ασθένεια
  • Osteochondrosis (άλογο)
  • Sesamoiditis
  • Νάρθηκες

Κοινά ζητήματα
Τα άλογα απόδοσης, όπως τους ανθρώπινους αθλητές, τοποθετούν ένα υψηλό ποσό πίεσης στα κόκκαλα και τις ενώσεις τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το άλογο πηδά, καλπάζει, ή εκτελεί τις ξαφνικές στροφές ή τις αλλαγές του ρυθμού, όπως μπορεί να δει στα άλογα κούρσας, να παρουσιάσει τους άλτες, τα eventers, τα πόνι πόλο, τα reiners, και δυτικά άλογα απόδοσης. Ένα υψηλό ποσοστό των αλόγων απόδοσης αναπτύσσει την αρθρίτιδα, ειδικά εάν εργάζονται έντονα όταν νεολαίες ή εργάζονται στη φτωχή θέση.
Ένας από τους στόχους για τη διαχείριση για αυτά τα άλογα περιλαμβάνει συχνά τη φροντίδα για τις ενώσεις να μειωθεί η πρόοδος της αρθρίτιδας. Αυτό περιλαμβάνει συνήθως μια στενή παρακολούθηση του προγράμματος του ζώου για να καθορίσει πώς να μειώσει το ποσό κοινής διάσεισης που δοκιμάζει. Τα παραδείγματα αυτής της τακτικής περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού ημερών που το άλογο πηδά στο απόλυτο ελάχιστο για να τον κρατήσει ακόμα στη βέλτιστη απόδοση, που αλλάζει το ρυθμίζοντας πρόγραμμα έτσι ώστε το άλογο δεν εργάζεται στο εξαιρετικά σκληρό έδαφος, και που ρυθμίζει και που εκπαιδεύει το άλογο κατά τέτοιο τρόπο ώστε «οξύνει» πριν από έναν ανταγωνισμό που κρατά παρά τον στην έντονη εργασία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτή η τακτική μπορεί να βοηθήσει να αυξήσει τη χρήσιμη οικονομικά ενεργή ζωή του αλόγου.

Κοινά φάρμακα
Επιπλέον, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυξάνουν συνήθως αυτήν την καλή διαχείριση με την κατάλληλη διατροφή, τα κοινά συμπληρώματα, και τις κοινές εγχύσεις. Η συνήθως χρησιμοποιημένη ουσία παρατίθεται κατωτέρω. Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες να ελέγξουν με τις διάφορες ιππικές οργανώσεις τους για να είναι βέβαιο ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούν δεν απαγορεύονται από τον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι θα πρέπει να προγραμματίσουν το πρόγραμμα διοίκησής τους γύρω από την ανταγωνιστική σταδιοδρομία του ζώου.

Hyaluronic οξύ/νάτριο hyaluronate
Hyaluronic οξύ (Εκτάριο) φυσικά εμφανίζεται, και είναι ίδιος, σε όλα τα ζώα. Γίνεται κοντά chondrocytes και η αρθρική επένδυση μιας ένωσης, και η ύπαρξη unsulfonated glycosaminoglycan, αυτό είναι ένας τύπος proteoglycan (χημικές ουσίες που αποτελούν το χόνδρο, την αρθρική επένδυση, και το κοινό ρευστό). Το εκτάριο βοηθά να ανακουφίσει την αρθρίτιδα με τη μείωση της ανάφλεξης μέσα στην ένωση, που επιτρέπει σε την για να παραγάγει το καλύτερο αρθρικό ρευστό, και μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει την ένωση με την υποστήριξη του συνδετικού ιστού. Το εκτάριο εγχθηκε αρχικά στην ένωση του αλόγου, αλλά ένα προϊόν ονομάζεται για την ενδοφλέβια χρήση. Πριν από να εγχύσουν δια--articularly, μερικοί κτηνίατροι στραγγίζουν μερικών από το υπερβολικό κοινό ρευστό.
Αν και το εκτάριο μπορεί να είναι ακριβό, θεωρείται πολύ ασφαλής να χρησιμοποιήσει και έχει αποδειχθεί ένα πολύ επιτυχές φάρμακο.
Τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν το μύθο, Hyalovet

Polysulfated glycosaminoglycans
Polysulfated glycosaminoglycans (PSGAGs) μπορεί να εγχθεί είτε ενδομυϊκά είτε δια--articularly, αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα στις μολυσμένες ενώσεις. Το PSGAGs είναι χημικά παρόμοιο με το κύριο συστατικό του κοινών ρευστού και του χόνδρου -χόνδρος-glycosaminoglycans (φιμώματα) - και θεωρείται επίσης για να μειώσει την ανάφλεξη στην ένωση, καθώς επίσης και να προστατεύσει το χόνδρο. Αυτό εμφανίζεται επειδή PSGAGs εμποδίζει prostaglandin όπως και τα ένζυμα που καταστρέφουν το χόνδρο, και έχει επίσης τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Επιπλέον, glycosaminoglycan αποκαθιστά αρθρικό ρευστό, το οποίο ενεργεί ως λιπαντικό για να ενισχύσει την κοινή μετακίνηση.
Μετά από IM έγχυση, PSGAGs παίρνει 2 ώρες που κινούνται σε όλους τους ιστούς και σε πιό υψηλά επίπεδά τους 48 ώρες ακολουθεί IM έγχυση, αλλά τελευταίος για 72 ώρες. Αν και κινούνται σε όλους τους ιστούς μέσα στο άλογο, βρίσκονται στις υψηλότερες συγκεντρώσεις στις φλέγως ενώσεις.
Τα παραδείγματα PSGAGs περιλαμβάνουν Adequan και Chondroprotec.

Corticosteroids
Corticosteroids (glucocorticoids) παράγεται φυσικά από επινεφρίδιος αδένας για να ελέγξει το μεταβολισμό, καθώς επίσης και να μειώσει την ανάφλεξη. Η τελευταία επίδραση είναι ο κύριος λόγος που χρησιμοποιούνται στις ενώσεις: οι ενδοαρθρωτικές εγχύσεις corticosteroids μειώνουν την ανάφλεξη που συνδέεται με την αρθρίτιδα, μερικώς με τη μείωση της παραγωγής prostaglandin. Επιπλέον, θεωρείται ότι μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή της γλυκόζης, αν και αυτό συζητείται ακόμα από τους κτηνιάτρους.
Corticosteroids μπορούν να έχουν τις πολύ κακές παρενέργειες εάν δίνονται χρόνια. Επιπλέον, οι εγχύσεις μέσα στην ένωση ακόμα «θα διαρρεύσουν» corticosteroids στους περιβάλλοντες ιστούς και θα κυκλοφορήσουν σε όλο το σώμα. Πρόκειται επομένως καλύτερα να εκτελέσει τις ακτηνογραφίες της προοριζόμενης ένωσης εκ των προτέρων, και να έχε έναν καταρτισμένο κτηνίατρο να βοηθήσει στον καθορισμό των κατάλληλων δόσεων για το άλογο. Οι πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν μια μείωση της άνοσης απάντησης μέσα στην εγχθμένη ένωση (που την καθιστά πιθανότερη στη μόλυνση), laminitis, και καταστολή της φυσικής παραγωγής corticosteroids από το άλογο. Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στα άλογα με την ασθένεια Cushing.
Corticosteroids απαγορεύονται σε ορισμένες περιστάσεις από τη χρήση από πολλές ιππικές οργανώσεις, μερικώς επειδή μπορούν να αλλάξουν το τεμπεραμέντο του ζώου.

Nutraceuticals και προφορικά κοινά συμπληρώματα
Πολλοί ιδιοκτήτες συμπληρώνουν το κοινό πρόγραμμα υγείας τους με τη σίτιση του περιορισμού συμπληρωμάτων διάφορουnutraceutical ουσίες που θεωρούνται για να ωφελήσουν την ένωση, συμπεριλαμβανομένων των προφορικών glycosaminoglycans (glucosamine και chondroitin θειικό άλας), methylsulfonylmethane (MSM), και, πρόσφατα, hyaluronic οξύ(Εκτάριο). Η αποτελεσματικότητα αυτών των ουσιών με προφορική μορφή συζητείται hotly. Σε μια πλευρά, διάφορες καταναλωτής-βασισμένες δοκιμές προτείνουν ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Πολλές ανεκδοτικές εκθέσεις πιστοποιούν στην αποτελεσματικότητα των διάφορων τύπων, ιδιαίτερα εκείνοι με τις υψηλές δόσεις glucosamine. Από την άλλη πλευρά, οι οργανώσεις όπως η αμερικανική ένωση των ίππειων επαγγελματιών (AAEP) επισημαίνουνε ότι πολύ λίγες ανεξάρτητες μελέτες χρησιμοποιώντας το α αληθινά επιστημονικό πρότυπο έχει εκτελεσθεί στα προφορικά κοινά συμπληρώματα, και έτσι, η έκταση των θετικών αποτελεσμάτων τους είναι αμφισβητήσιμη. Επειδή τα nutraceuticals δεν ρυθμίζονται από FDA, υπάρχουν επίσης ιδιαίτερες τεράστιες παραλλαγές στην ποιότητα από έναν κατασκευαστή σε άλλος.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, έχοντας χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να βελτιώσει την τρίχα το παλτό λάμπει, έχει γίνει πρόσφατα δημοφιλές για τη χρήση στα άλογα ως τρόπο να μειωθεί η κοινή ανάφλεξη. Είναι προστιθέμενα τόσο προφορικά συμπληρώματα στη διατροφή του αλόγου, ο συνηθέστερα όσο το έδαφος flaxseed, ή εμπορηκά προετοιμασμένα προϊόντα βασισμένα flaxseed και περιορισμός άλλων συστατικών, ιδιαίτερα πίτουρο ρυζιού. Οι μελέτες είναι αυτήν την περίοδο εν εξελίξει για να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα.

NSAIDs
Μη-steroidal αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDs) βοηθήστε να μειώσετε την ανάφλεξη με την παρεμπόδιση prostaglandins και άλλων χημικών ουσιών, και να παρέχετε επίσης την ανακούφιση πόνου. Εντούτοις, δεν θεραπεύουν το ελλοχεύον πρόβλημα ή δεν επιταχύνουν το ποσοστό αποκατάστασης, και μπορούν επομένως να καλύψουν τα πιθανά προβλήματα. Οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να κρατήσουν τα άλογά τους στην παρατεταμένη χρήση NSAID χωρίς την άδεια του κτηνιάτρου τους, λόγω των σοβαρών παρενεργειών. Δεν πρόκειται επομένως να χρησιμοποιηθεί ως «καθημερινό συμπλήρωμα.»
Phenylbutazone («bute») είναι ένα από το πιό κοινό NSAIDs που δίνεται για τον κοινό πόνο.

Αναφορές
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Skeletal_system_of_the_horse 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου